Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğiniz 10 Dahice Buluş

Bugün listemizde size şu ana kadar hakkında çok fazla şey bilmediğiniz yeni teknolojik cihazlardan bahsedeceğiz. Bu teknoloji harikası buluşlar ve inanılmaz özellikleri ile hepinizi çok şaşırtacak.

Moley Chef

Moley Chef

Dünyanın ilk robot şefi Moley mutfaklarında profesyonel şefler görmek isteyen kişiler için tasarlanmış otomatik bir mutfak sistemidir. Uluslararası bir ekibin 2 yıllık çalışmaları sonucunda ortaya çıkan Moley'de bir çift robot kola ek olarak bir fırın, yiyeceklerle yemek yaparken kullandığınız bir takım aletleri yerleştirmek için bir raf ve dokunmatik bir ekran yer almaktadır. Moley kullanıcılarına kalan tek şey ise Moley'e yüklenmiş yemek tariflerinden birini seçmek ve Moley'in yemeği pişirmesini beklemek. Teknolojinin geldiği son nokta olan Moley henüz satışa çıkarılmamış olsa da fiyatının 75 bin dolar olması planlanmaktadır.


Silentmode

Silentmode

Her yerde her an kullanıcılarına huzurlu bir uyku ortamını sağlayan Silentmode her ortamda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir cihazdır. Sunduğu mutlak karanlık ve ses izolasyonu ya da dileyenlere müzik eşliğinde rahat ve konforlu bir uyku uyuma imkanı sunmaktadır. Sahip olduğu şık ve ergonomik tasarımıyla gözleri ve kulakları tamamen kapatarak uyku için ideal bir ortam yaratan Silentmode aynı zamanda üzerine yatılması durumunda kulağı da rahatsız etmemektedir.


Embr Wave

Embr Wave

Alışık olduğumuz klimaların küçülüp kolda tıpkı bir saat gibi durduğunu, sadece tek bir düğmeyle kendinizi daha soğuk veya daha sıcak hissetmenizi sağlayarak daha rahat olmanıza olanak tanıdığını bir düşünün. İşte bu hayal etmesi bile zor durum Embr Wave adlı cihazla gerçekleşmiş. Terlediğinizde veya üşüdüğünüzde kolunuzdaki cihazı rahatlama moduna getirerek hassas cildi doğrudan soğutarak veya ısıtarak sanki kışın bir şömine başında veya yazın cildiniz üzerinde buz küpü varmış gibi hissedebilirsiniz.


Nintendo Labo

Nintendo Labo

Kartonları birer oyun konsoluna dönüştüren Nintende Labo görenlerin kafasını hayli karıştırmaktadır. Çünkü karşıdan sıradan ve basit olarak görülen kartonlar bir araya getirilerek robotlar, oltalar, piyanolar ve daha pek çok farklı ürün ortaya çıkarıyor. Standart video oyunlardan sıkılanlar için tamamen farklı bir eğlence sunan Nintendo Labo sayesinde kartondan oluşturduğunu piyanonuz ile muhteşem eserler oluşturabilir, yine kartondan oluşturduğunuz robotunuzu hiçbir kablo kullanmadan Switch ile kontrol edebilirsiniz. Henüz satışa sunulmayan bu teknoloji harikası oyun konsolunun fiyatının 260 ila 300 türk lirası arasında olacağı tahmin edilmektedir. Bir karton oyuncak için pahalı olduğunu düşünebilirsiniz ama Nintendo Labo sadece bir karton değil.


Scentee Machina

Scentee Machina

Akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilen Scentee Machina evde olmasanız bile evinize istediğiniz tüpteki kokunun yayılmasını sağlamaktadır. Oldukça kapsamlı bir koku listesine sahip olan Scentee'de sandal ağacından çikolatalı kek kokusuna kadar birçok çeşit koku yer almaktadır. Görünüşüyle de hayli estetik ve hoş olan Scentee kullanıcılarının istedikleri zaman evlerinin istedikleri gibi kokmasını sağlamaktadır.


Laibox

Laibox

Aksiyon kameralarında pek de alışık olmadığımız bir özellik Çin merkezli bir şirket tarafından Laibox adlı bir cihaza yerleştirilmiştir. Değiştirilebilir lense sahip Laibox aynı zamanda kullanıcılarına çok yönlü bir kullanım da sağlamaktadır. İki sensörlü Laibox'un ikinci sensorü kameranın daha fazla ışık almasını ve ayrıntıları daha derinlemesine görmesini amaçlamaktadır. Bunun dışında eklenen lens ile kamera sekiz kere yakınlaştırma da yapabilmektedir. Aynı zamanda kamera 30 fps ile 4K video çekeceği ve dönebilen LCD ekranıyla da selfie çekimlerinde de kullanışlı olacağı izlenimi vermektedir.


Abstera

Abstera

İğne olmaktan korkanların korkularına son veren Abstera iğneli tedavilerin yerini alması için tasarlanmıştır. Ucuna yerleştirilen ilacın cilde temas etmesiyle birlikte ilaç vücuda girmektedir. Bu mucizevi cihaz sayesinde acısız ve korkusuz bir şekilde kendi kendinizi tedavi etmektesiniz. Sonrasında ise tek bir tuşla cihazın kullanılmış ucunu çöpe atıyorsunuz. Eğer iğne korkunuz varsa kesinlikle firma ile iletişime girip bu cihazdan almalısınız.


CellRobot

CellRobot

Kalbi olan robot CellRobot küre biçimindeki modüler parçalarıyla yaratıcılığı ve mühendisliği bir araya getirerek istediğiniz robotu yaratma fırsatı vermektedir. Kalp, hücre, görüş ve tekerlek adlı yuvarlak parçalardan oluşan CellRobot'ta birbirine eklenen parçalarla farklı dizilimlerde robotlar oluşturulabilmektedir. Ayrıca her bir parçasında, 360 derecelik açı sensörü, servo motor ve mikro kontrolörler yer almaktadır. Parçalar, yuvarlak bağlantı sistemi sayesinde birbirine farklı açılardan bile olsa kolayca bağlanabilmekte ve akıllı telefonlar ile rahatça kontrol edilebilmektedir. Evde kelimenin tam anlamıyla joker olacak CellRobot'a sizde sahip olmak istemez misiniz?


FitSleep

FitSleep

FitSleep adlı cihazla uyurken kalp ritminiz ve nefes alışınız kayıt altına alınmaktadır. Bunun dışında yastığın altına yerleştirilen FitSleep ile kişiler daha hızlı ve huzurlu bir şekilde uykuya dalabilmektedirler. Diğer uyku cihazların tamamen farklı olan bu teknoloji harikası direk beyinle temasa geçerek kişiye uygun uyku pozisyonunu bularak kişiyi yönlendirmektedir. Bu cihaz sayesinde kişiler daha kaliteli ve huzurlu bir şekilde uyumaktadırlar.


POLARMOND

POLARMOND

Çadır, uyku tulumu ve matı biraraya getiren Polarmond kamp tutkunlarını doğada birçok zorluktan uzak tutmayı amaçlamaktadır. Uzay elbiselerinden ve sandviç yapı olarak bilinen izolasyon tekniğinden esinlenerek üretilen bu yeni hibrit çadırın zemin dahil tüm yüzleri, içerisindeki kampçıyı battaniye gibi saran bir kumaşla yalıtılmıştır. Vücut ısısını hapsederek ısınan bu yapı sayesinde hipotermi ve donma baş göstermemektedir. Bu teknoloji harikası ürün kesinlikle kamp tutkunlarının bir numaralı favorisi olacak.